Članek
Sam svoj podjetnik
Objavljeno Mar 01, 2023

Podjetniško gnezdo

To spletno mesto je namenjeno vsem vam, ki razmišljate, da bi se podali na pot podjetništva, kot samostojni podjetniki/podjetnice. Vsebina je izrazito podjetniško obarvana in tu boste našli kopico koristnih in uporabnih informacij, znanj... tudi vsi, ki ste že podjetniki/podjetnice. Spletno mesto smo poimenovali "podjetniško gnezo", da bi vam vsem omogočili "varno" okolje za razmišljanje, ustvarjanje in oblikovanje idej, preverjanje in udejanjenje idej ter tak "podjetniški vzlet", ki bo enostaven, a hkrati trden in močan za dosego vaših zastavljenih poslovnih in kariernih ciljev.

Pot do ideje – Hevreka! Hevreka! (Našel sem!)

Inovativnost je sposobnost iskanja novih rešitev, ki delujejo in prinašajo korist in je na nek način nadgradnje ustvarjalnosti. Ustvarjalnost je samo sposobnost pridobivanja novih idej, inoviranje pa pomeni, da izberemo pravo idejo in jo pripeljemo do realizacije.
Podejtništvo in inovativnost se v veliki meri prepletata in usklajujeta. Lahko rečemo, da je podjetništvo institucionalizirana inovativnost. Ker pa govorimo tudi o notranjem podjetništvu, ki ni formalna institucija, je bistvena značilnost, ki opredeljuje podjetnika kot nosilca podjetništva, da prevzema tveganja za uresničitev idej, kar pa ni vedno nujno tudi za nosilca inovativnosti.

Guru podjetništva Peter Drucker je nekoč izjavil:"Najboljši način napovedovanja prihodnosti je, da jo ustvarimo"! Ustvarjanje prihodnosti (posla) skozi idejo pa je najtežji, najzahtevnejši in najodgovornejši del podjetništva.

Do dobrih idej prihajamo velikokrat sami, do najboljših idej pa prihajamo v skupini. Pri tem nam pomagajo različne tehnike. Ena od teh je Viharjenje možganov (Brain storming).

Podjetniška svetovalnica - e konzultorij
E konzultorij je spletna svetovalnica Podjetniškega gnezda.


Karkoli vas zanima s področja:
- ustanavljanja podjetja,
- preverjanja in udejanjanja idej,
- mreženja,
- izdelave poslovnega načrta,
- poslovne odličnosti,
- možnosti pridobivanja sredstev za zagon ali delovanje podjetij,
- ali o delovanju in poslovanju podjetj...


... in kar koli vas zanima s področja:
- izobraževanja,
- učenja,
- veščin,
- kompetenc,
- talentov…
... vam bodo odgovorili in vam svetovali različni strokovnjaki - prostovoljci z dolgoletnimi podjetniškimi, kariernimi ali izobraževalnimi izkušnjami.

Dovolj je, da nam pošljete vprašanje po e-pošti, mi pa se bomo potrudili in vam odgovorili v čimkrajšem času!

#visokasolagrm #grmnovomesto #KarierniCenter #kariera #SamSvojpodjetnik #Podjetnik