FIZIOLOGIJA IN PREHRANA RASTLIN (asist. Jeršin) – VAJE – 2. LETNIK – REDNI
V sklopu vaj pri predmetu Fiziologija in prehrana rastlin se bodo izvedle še ene terenske vaje, in sicer 3. 12. 2024, ob 9:00 na kmetiji Ostanek v Velikih Pecah 14, 1296 Šentvid pri Stični.
Kmetija Ostanek obsega 15 ha površin, od tega 7 ha gozda, 1 ha travnikov in 6 ha njivske površine. Na kmetiji se ukvarjajo izključno s pridelavo in predelavo vrtnin, ki sega v leto 1997, ko je oče Jože posadil prve sadike zelenjave. Do takrat je bila kmetija usmerjena v govedorejo in pridelavo poljščin, leta 2007 so z govedorejo v celoti prenehali. Vsa predelana zelenjava je pridelana na Kmetiji Ostanek. Na kmetiji sicer pridelujejo predvsem zelje in druge kapusnice, papriko, paradižnik, kumare, kumarice za vlaganje, korenček, zeleno, stročji fižol in fižol v zrnju, rdečo peso, solato, radič, endivijo ter ostalo sezonsko zelenjavo in krompir. Redno se udeležujejo različnih prireditev, kjer pripravijo degustacije, da se lahko obiskovalci prepričajo v kakovost izdelkov, kar boste poskusili tudi vi.
Predlagamo primerno obutev in oblačila.
Dobimo se v torek, 3. 12. 2024, ob 9:00 na kmetiji Ostanek v Velikih Pecah 14, 1296 Šentvid pri Stični.
Prilagamo povezavo do spletne strani kmetije, kjer si lahko ogledate samo delovanje kmetije: Kmetija Ostanek – Spletna predstavitev naše kmetije