Novice‎ > ‎

Zakaj v socialno podjetništvo?

objavljeno: 9. jun. 2015 03:32 avtor: Meta Vidiček
Lepo vabljeni na regijski posvet o socialnem podjetništvu, ki bo v petek, 12.06.2015, ob 16.00, v Open Officu – Podjetniški inkubator Podbreznik - Novo mesto, v primeru slabega vremena pa v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik, v prostorih društva Start up. 

Po poti socialnega podjetništva se bomo podali s poznavalcem Tomažem Stritarjem – direktorjem Zavoda za razvoj socialnega podjetništva Uspešen podjetnik ter Maticem Vidicem, predsednikom Zadruge Drevored – socialnega podjetja.

Cilj posveta je, da spoznate, kako deluje socialno podjetništvo preko zanimive tematike. Hkrati boste imeli možnost v skupinah predstaviti svoje predloge za regijo – kaj bi želeli izboljšati, popraviti in česa si želite več.

"Najboljše rešitve imamo vedno pred sabo, le vidimo jih ne."

Potek dogodka:
1. Predstavitev uspešnih projektov oz. socialnih podjetij iz Slovenije ter tujine.
2. Identifikacija izzivov v Novem mestu.
3. Razdelitev v skupine in iskanje potenciala v regiji.
4. Zaključek z dobro hrano in druženjem.

Cilj dogodka je, da preko zanimive tematike spoznate, kako deluje socialno podjetništvo. Hkrati boste imeli možnost v skupinah predstaviti svoje predloge za Novo mesto – kaj bi želeli izboljšati, popraviti in česa si želite več. Skupaj si bomo narisali, kako želimo videti Novo mesto v 2030 na podjetniški način!

Dogodek je brezplačen, potrebna je le prijava na info@start-up.si.

Organizator dogodka je Razvojni center Novo mesto, s podporo Evropskega teritorialnega sodelovanja.
Comments