Novice‎ > ‎

Vabilo na 3. Slovenski podeželski parlament

objavljeno: 10. sep. 2015 22:31 avtor: Meta Vidiček   [ posodobljeno 10. sep. 2015 22:32 ]
3. Slovenski podeželski parlament bo letos zasedal v Terme Olimia, Podčetrtek, v sredo 7. in četrtek 8. oktobra 2015. Dogodek organizirajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Društvo za razvoj slovenskega podeželja in partnerstvo Mreže za podeželje in z aktivno vlogo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Zadružne zveze Slovenije. 

Okoli 250 predstavnikov slovenskega podeželja, vključno z vidnimi predstavniki strokovne in politične javnosti, bo razpravljalo o aktualnih izzivih slovenskega podeželja. Prisluhnili bodo uglednim gostom, poglabljali znanja na desetih tematskih delavnicah in iskali rešitve na javnih soočenjih.  

Temeljni cilj podeželskega parlamenta ostaja ustvarjanje prostora za intenzivno izmenjavo mnenj in usklajevanje vizije slovenskega podeželja v prihodnosti. Skozi razpravo o raznolikih vprašanjih predstavnikov slovenskega podeželja želimo oblikovati priporočila ključnim nosilcem razvoja podeželja v obliki posebne deklaracije.  

Goste bodo slavnostno nagovorili: 
predsednik Državnega zbora RS, dr. Milan Brglez, 
ministrica za kmetijstvo Kraljevine Nizozemske, ga. Sharon Dijksma,
minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan. 

Prijavite se lahko od srede, 9. septembra 2015, do nedelje, 27. septembra 2015, preko spletne povezave https://www.1ka.si/a/72094.  

Število mest na dogodku je omejeno. 

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani www.program-podezelja.si in www.drustvo-podezelje.si ali posredujete vprašanja na e-naslov mreza-podezelje.mkgp@gov.si

Vljudno vabljeni! 
Organizacijski odbor 3. SPP 
Comments