Novice‎ > ‎

Akademija 2019 - E-promocija kulturne dediščine v porečju Krke in Kolpe

objavljeno: 17. maj 2019 02:19 avtor: Meta Vidiček   [ posodobljeno 17. maj 2019 02:25 ]
Vljudno vabljeni na dogodek »Akademija 2019 – E-promocija kulturne dediščine v porečju Krke in Kolpe«ki bo v sredo, 22. maja 2019,  od 9. do 15.15 ure v Kulturnem centru Janeza Trdine, Novi trg 5 v Novem mestu. 

V programu bosta dva panela namenjena predstavitvi bogate kulturne dediščine, v tretjem panelu pa bodo župani predstavili razvojne dosežke, gospodarstvo in usmeritve promocije kulturne dediščine za spodbudo trajnostnega razvoja turizma občine in regije. Akademija predstavlja prispevek k uresničevanju Deklaracije EU o sodelovanju pri pospeševanju digitalizacije kulturne dediščine, ki jo je 9. aprila 2019 podpisalo 24 evropskih držav, tudi Slovenija. 

Cilji Akademije so usmerjeni v predstavitev znane kulturne dediščine vasi in mest v porečju Krke in Kolpe ter prikaz manj znanih sestavin kulturne dediščine in predlaganje ukrepov za povečanje njihove prepoznavnosti. Prav tako v predlaganje načinov za izboljšanje promocije kulturne dediščine in sprožanje ukrepov za izkoriščanje kulturne dediščine za trajnostni razvoj turizma v porečju Krke in Kolpe.

Soorganizatorji Akademije 2019 so:
- Gostiteljica Mestna občina Novo mesto;
- Odbor za promocijo kulturne dediščine Novega mesta;
- Medobčinska pobuda: Čezmejno e-sodelovanje v e-regiji;
- Skupina občin Grosuplje, Ivančna Gorica, Kočevje, Kostanjevica na Krki, Kostel, Krško, Mirna, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Ribnica, Šentrupert, Trebnje;
- Skupina organizacij v omrežju porečja Krke;
- Skupina organizacij v omrežju porečja Kolpe;
- Skupina organizacij v omrežju zgodovinskih vasi in mest.

Cilji in program posvetovanja v slovenskem in angleškem jeziku so objavljeni na spletni strani Akademije 2019, http://eregion.eu/22-5-2019-academy-2019-cultural-heritage-epromotion-krka-kolpa-river-basin/. Kotizacije ni, potrebna pa je prijava na Gricar@FOV.Uni-Mb.si.

Lepo vabljeni, da soustvarjate z nami Akademijo 2019 - veseli bomo srečanja z Vami.
 
dr. Vida Čadonič Špelič, direktorica občinske uprave, Mestna občina Novo mesto
dr. Miha Japelj, profesor, član Inženirske akademije Slovenije & predsednik, Odbor za promocijo kulturne dediščine Novega mesta
Comments