Novice


Vpis v redni študij še danes (22.9.2022) in jutri (23.9.2022)

objavljeno: 21. sep. 2022, 22:58 avtor: Simon Janša   [ posodobljeno 21. sep. 2022, 22:58 ]

Kandidati se lahko v redni študij vpišejo še danes, 22.9.2022 in jutri 23.9.2022. Oddaja prijav preko portala Evš na povezavi: http://portal.evs.gov.si/prijava/.

Vinorodna dežela Posavje pridobila nove vinske svetovalce – sommelierje

objavljeno: 14. sep. 2022, 01:33 avtor: Simon Janša

Na Visoki šoli za upravljanje podeželja Grm Novo mesto so se z Grmom Novo mesto – centrom biotehnike in turizma ter Klubom prijateljev metliške črnine povezali v partnerstvo pri snovanju in vzpostavitvi projekta Poslovni model: razvoj mreže sommelierjev. Na podlagi večletnih izobraževanj ter soustvarjanj z različnimi deležniki na področju gostinstva in turizma so prišli do ugotovitve, da je potrebno v Vinorodni deželi Posavje vzpostaviti sekcijo vinskih svetovalcev – sommelierjev, saj Vinorodna dežela Primorska in Vinorodna dežela Podravje že imata vinske svetovalce, ki so povezani v sekcije vinskih svatovalcev, Vinorodna dežela Posavje pa še ne. Vsled temu je bila na Visoki šoli za upravljanje podeželja Grm Novo mesto ustanovljena Katedra za vinarstvo in podporne dejavnike razvoja turistične ponudbe na podeželju, v okviru katere so združeni poleg strokovnjakov in znanstvenikov na tem področju tudi vinski svetovalci – sommelierji. Gostinsko-turistični obrati v Sloveniji potrebujejo vinske svetovalce, zato nagovarjajo študente, predavatelje in lastnike gostinsko-turističnih obratov, da med svoje zaposlene vključijo sommelierje oziroma, da jih motivirajo k izobraževanju ter pridobitvi certifikatov vinski svetovalec – sommelier I., II. in III. stopnje ali nacionalnih poklicnih kvalifikacij.

 

Tako je vzpostavljena zunanja podoba sommelierjev z enotnimi oblačili, pripadajočimi insignijami, drobnim inventarjem in označitvijo gostinsko-turističnih objektov s tablicami ter odprta Vinoteka v Gostišču na trgu, Hiši kulinarike in turizma. Pripravljene so strokovne izobraževalne podlage, na osnovi katerih bo izdan tudi priročnik, ki bo služil kot strokovno - izobraževalno gradivo za deležnike na področju gostinstva in turizma.

 

Razvoj poslovnega modela mreže sommelierjev so zaokrožili z izobraževalnim in slovesnim eno-gastronomskim dogodkom s podelitvijo certifikatov v okviru Akademije vinskih svatovalcev - sommelierjev, ki je prispeval k projektu Slovenija-Evropska gastronomska regija. Novi vinski svetovalci bodo s strokovnim znanjem, pridobljenimi spretnostmi, kompetencami in veščinami pripomogli k ugledu, višji stopnji znanja, gostoljubnosti in komunikaciji z gosti v gostinsko-turističnih obratih v vinorodni deželi Posavje, hkrati pa bodo nadgradili ponudbo v smislu avtentičnosti, strokovnega pristopa, oblačilnega videza, komunikacije z gosti in poudarka na sožitju vin in kulinarike, kar nakazuje k njeni novosti in inovativnosti ter vzpostavitvi integralnih turističnih proizvodov in drugih outputov vinske in kulinarične dežele.

 

Povezava do objave dogodka: https://vaskanal.com/ujemanje-vina-in-hrane/

VPIS PRIJAVLJENIH ZA VPIS V PRVEM PRIJAVNEM ROKU

objavljeno: 22. avg. 2022, 07:03 avtor: Simon Janša

Spoštovani, 

obveščamo vas, da bo vpis prijavljenih za vpis v 1. letnik v prvem prijavnem roku potekal od torka, dne 23.8.2022 do petka, dne 26.8.2022. Vpis bo potekal individualno, zato vas naprošamo, da nas obvestite o za vas primernem terminu.

16. MEDNARODNA KONFERENCA LOGISTIKA V KMETIJSTVU

objavljeno: 26. jul. 2022, 23:39 avtor: Simon Janša

Spoštovani,

 

obveščamo vas, da bo v četrtek, 10. novembra 2022 od 10. ure dalje na Grmu Novo mesto – centru biotehnike in turizma potekala že 16. mednarodna konferenca Logistika v kmetijstvu. Osrednja tema letošnje konference bo “Digitalizacija logistike v kmetijstvu” s praktično demonstracijo robotov v realnih pogojih.

 

Organiziramo jo Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru, Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu, Vimal Akadmija, Občina Sevnica in Zadružna zveza Slovenije. Konferenca bo potekala v sodelovanju z Laboratory for Robotics and Intelligent Control Systems - LARICS - Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva in Institutom “Mihajlo Pupin“, Univerziteta u Beogradu.

 

Ob tej priložnosti vas vabimo k pripravi prispevkov, ki jih je potrebno oddati do 20. oktobra 2022, in k sami udeležbi na konferenci.

Več informacij prilagamo v priponki.

 

Želim vam prijetne, sproščujoče in doživete poletne dni,

11i centralno Evropski kongres o hrani

objavljeno: 20. jul. 2022, 22:15 avtor: Simon Janša

Spoštovani, 

vabljeni k prisostvovanju na enajstem centralno Evropskem kongresu o hrani. 

Slovenija, Terme Čatež, 27-30 september 2022. 


Spletna stran:www.cefood2022.si


E-poštni naslovi za komunikacijo:

Splošne zadeve info@cefood2022.si

Sponzorstvo sponsor@cefood2022.si

Registracija in plačila payment@cefood2022.si

Članki abstract@cefood2022.si

Študentje students@cefood2022.si

Predsednik programskega in organizacijskega komiteja

Prof. Dr. Peter Raspor, Dr.h.c.mult., Uni. Dipl. Eng.


Festival cvička - Akademija cvičkovega turizma

objavljeno: 14. maj 2022, 01:10 avtor: Simon Janša   [ posodobljeno 14. maj 2022, 01:10 ]

Letošnja Akademija cvičkovega turizma se bo odvijala v torek, 17. maja 2022 v Kulturnem centru Janeza Trdine v središču Novega mesta s pričetkom ob 13. uri. 

Podrobnosti najdete v priponki. 

Vljudno vabljeni.

Dogodek ob 30. letnici robotike na Dolenjskem

objavljeno: 19. apr. 2022, 02:01 avtor: Simon Janša

Spoštovani, 

vljudno vabljeni v knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu v sredo, 20.4.2022 ob 18h, kjer bomo obeležili 30 let robotike na Dolenjskem. Več podrobnosti pa v priponki.


Javni razpis za Nahtigalova priznanja

objavljeno: 14. apr. 2022, 05:26 avtor: Simon Janša

Na podlagi Pravilnika o Nahtigalovih priznanjih (pravilnik), objavljenega na spletni strani

http://www.dap.si, sprejetega na seji Zbora članov Dolenjske akademske pobude (DAP) Novo mesto
5.4.2018, Društvo DAP Novo mesto objavlja:

JAVNI RAZPIS
Za podelitev Nahtigalovih priznanj za leta 2019, 2020 in 2021

Na razpisu lahko sodelujejo vsi posamezniki in skupine, katerih raziskovalno delo ali življenjska pot sta povezana z Dolenjsko, Posavjem ali Belo krajino, ne glede na njihovo raziskovalno področje.

Besedilo javnega razpisa je dosegljivo na povezavi : Razpis za podelitev Nahtigalovih priznanj za leta 2019, 2020 in 2021

Pravilnik o Nahtigalovih priznanjih in odprti razpisi so objavljeni na podstrani O DAP / Dokumenti.Ja

Robotika v kmetijstvu in razstava robotov

objavljeno: 23. mar. 2022, 06:35 avtor: Simon Janša

Spoštovani, 

vljudno vabljeni na 
MEDNARODNI ZNANSTVENI FORUM - ROBOTIKA V KMETIJSTVU Z RAZSTAVO ROBOTOV, ki se bo odvijal v sklopu Gregorjevega sejma 2022,

na Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma (Sevno 13, 8000 Novo mesto

Predavanja gostujočih strokovnjakov iz Hrvaške in Srbije bodo potekala v veliki predavalnici v prizidku v petek na dan otvoritve sejma med 10 in 14h.

Udeležba je brezplačna. 

Vljudno vabljeni.

Vabilo k vpisu

objavljeno: 11. mar. 2022, 06:34 avtor: Simon Janša

Spoštovani, 

v prilogi najdete prijazno vabilo k vpisu, ki naj služi kot navdih pri izbiri vašega študija.

1-10 of 348