Novice


Vabilo na motivacijsko delavnico "S kreativnim vključevanjem do dostojnega dela prekarcev"

objavljeno: 20. sep. 2018 02:23 avtor: Meta Vidiček   [ posodobljeno 20. sep. 2018 02:43 ]

Druženje Socialna ekonomija Slovenije organizira brezplačno motivacijsko RESPONSIBLE LABS for creators v okviru projekta »S kreativnim vključevanjem do dostojnega dela prekarcev«,  na katero ste lepo vabljeni.
 
Delavnica je namenjena kreativcem, zaposlenim z nestalnimi ali nedostojnimi prihodki, nezaposlenim, delno zaposlenim, študentom, svobodnim umetnikom, normirancem, s.p.-jem, popoldanskim obrtnikom, vsem, ki se ukvarjajo z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji.

Potekala bo 21. 9. 2018 v Inkubatorju Podbreznik, Podbreznik 15, 8000 Novo mesto. Predava Tadej Slapnik.
 

Vsebina delavnice:

17.00 – pozdrav
17.10 – predstavitev projekta »S kreativnim vključevanjem do dostojnega dela prekarcev«
17.30 – namen in cilji delovanja zadruge Odgovorni ustvarjalci z.b.o.,so.p.
18.15 – odmor
18.30 – predstavitev spletne platforme, v katero se bodo lahko vključevali udeleženci
19.00 – koristi za posameznika pri vključitvi v zadrugo
19.45 – zaključek in možnosti vključitve

PRIJAVI SE TUKAJ !

Udeležba na delavnici je brezplačna. Več vsebine: TUKAJNefiks jezikovni klubi

objavljeno: 17. sep. 2018 04:12 avtor: Meta Vidiček

Nefiks jezikovni klubi so tu!

Ponovno se odpira sezono jezikovnih klubov po celi Sloveniji in k sodelovanju vabimo mlade do 29.leta, ki jim je učenje tujih jezikov v veselje in užitek! Na Nefiksu se zavedamo, da je znanje tujih jezikov pri iskanju zaposlitve včasih ključnega pomena, zato so klubi povsem brezplačni in so prilagojeni v smeri izboljšanja zaposljivosti. Če si želiš povaditi konverzacijo tujih jezikov v svojem lokalnem okolju, se nam pridruži TUKAJ

Nefiks jezikovni klub nemškega jezika v Novem mestu bo potekal vsak torek ob 19.00 v prostorih Knjižnice Mirana Jarca, Rozmanova ulica 28. Klub se bo začel izvajati predvidoma 9.oktobra oziroma takoj, ko bodo mesta zapolnjena.  Za več informacij piši na natasa.progar@nefiks.si

Vljudno vabljeni k prijavi

* Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Vabilo na predstavitev projekta Kreativne rešitve za bivanje in oskrbo starejših oseb

objavljeno: 3. sep. 2018 06:15 avtor: Meta Vidiček

Lepo vabljeni na zaključno predstavitev izjemno aktualne tematike projekta Kreativne rešitve za bivanje in oskrbo starejših oseb (Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2017 – 2018), ki je nastal s soustvarjanjem študentov Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto, Fakultete za logistiko UM, Fakultee za turizem UM ter mentorjev z VŠ Grm Novo mesto in UM FL ter partnerja Doma upokojencev Sevnica. 

Predstavitev bo v prostorih Doma upokojencev Sevnica v ponedeljek, 10. septembra 2018, ob 10. uri.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vljudno vabljeni!Vabilo na Dan spletnega anketiranja 2018

objavljeno: 3. sep. 2018 00:10 avtor: Meta Vidiček

Dne 18. 9. 2018 bo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani že sedmič potekal dogodek Dan spletnega anketiranja (DSA18), ki ga organizira Center za družboslovno informatiko (CDI) s Fakultete za družbene vede.

Osnovni cilj strokovnega srečanja je posredovati znanje in izkušnje vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s spletnim zajemom podatkov (npr. pri poučevanju, raziskovanju, evalvacijah, prijavah in administrativnih procesih).

Dogodek organizirajo na Centru za družboslovno informatiko (CDI), Fakultete za družbene vede (FDV), Univerze v Ljubljani, kjer razvijajo tudi odprtokodno orodje za spletno anketiranje 1KA.

Program se bo pričel s kratkim pregledom trendov na področju spletnega anketiranja in tudi razvoja orodja 1KA (dr. Vasja Vehovar).

V plenarnem delu programa bo pravni strokovnjak dr. Benjamin Lesjak (Inštitut za pravne rešitve informacijske družbe Maribor) predstavil pomembne novosti na področju spletnega anketiranja in varovanja osebnih podatkov v povezavi z novo evropsko Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Program se bo nadaljeval s štirimi vzporednimi seminarji, med katerimi so trije tematski seminarji namenjeni različnim nivojem uporabnikov 1KA (tako začetnikom, kot tudi naprednim uporabnikom), ter metodološki seminar, kjer bodo predstavljene splošne smernice metodologije spletnega raziskovanja.

Dogodek je brezplačen, vendar je obvezna prijava na URL naslovu www.1ka.si/DSA, kjer so tudi vse ostale informacije.

Vljudno vabljeni!

Informativni dan, 6. september 2018

objavljeno: 30. avg. 2018 03:17 avtor: Meta Vidiček

Vabimo vas na informativni dan, ki bo v četrtek, 6. septembra 2018, ob 17. uri, na sedežu VŠ Grm Novo mesto (Sevno 13, Novo mesto), v predavalnici P4 (prizidek šole).

Predstavili vam bomo študijski program Upravljanje podeželja, študij na naši visoki šoli in odgovorili na vaša vprašanja in dileme.

V kolikor se informativnega dneva ne boste mogli udeležiti, vas vabimo na individualni obisk. Za vse informacije smo vam na voljo tudi na e-naslovu info@vsgrm.unm.si in tel. 07 39 34 706.

VABLJENI NA POTICO!

Vabilo na konferenco za medije - 30. avgust 2018 - Odprta akademija za inovativni turizem

objavljeno: 21. avg. 2018 02:15 avtor: Meta Vidiček   [ posodobljeno 21. avg. 2018 02:17 ]

Vabimo vas na konferenco za medije, na kateri bomo predstavili vsebine in zaključke projekta Odprta akademija za inovativni turizem, ki se je razvijal v okviru uresničevanja ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Dolenjska in Bela krajina 2014 – 2020.

Zaključna konferenca bo v četrtek, 30. avgusta 2018 ob 9. uri v Deželi kozolcev v Šentrupertu (vabilo je v priponki spodaj). Na konferenci boste dobili tudi nove priročnike Odprte ustvarjalnice za inovativni turizem. 

Partnerstvo projekta Odprta akademija za inovativni turizem:

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu - nosilec projekta.
Terme Krka, d.o.o., Novo mesto - partner v projektu.
Kompas Novo mesto d.o.o. s Turistično informacijskim centrom - partner v projektu.
Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto - partner v projektu.
Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma - partner v projektu.


Vabljeni: 

- Predstavniki medijskih hiš.
- Udeleženci ustvarjalnic inovativnega turizma, forumov in strokovne konference.
- Predavatelji ustvarjalnic inovativnega turizma.
- Soustvarjalci projekta Odprta akademija za inovativni turizem.
- Deležniki iz področja turizma v prostoru Dolenjske in Bele krajine. 

Štipendije Nemške akademske službe za izmenjavo

objavljeno: 17. avg. 2018 00:50 avtor: Meta Vidiček

Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije za diplomante, raziskovalne štipendije za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike, štipendije za delovna bivanja za visokošolske učitelje ter visokošolske poletne tečaje za tuje študente in diplomante v Nemčiji. 

Podrobne informacije o posameznih štipendijah DAAD so na voljo na spletni strani www.funding-guide.de ter v priponki. 

Vprašanja v zvezi s štipendijami lahko naslovite tudi na Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (E-naslov: info@laibach.diplo.de , T: 01 479 03 00).

Nekateri sodelavci Grma prejeli mednarodne INLPTA certifikate

objavljeno: 19. jul. 2018 03:22 avtor: Meta Vidiček   [ posodobljeno 19. jul. 2018 04:26 ]

V mesecu januarju se je v okviru dnevov Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto v organizaciji doc. dr. Lee-Marija Colarič-Jakše pričelo izobraževanje o Nevro Lingvističnem Programiranju - NLP, ki so se ga udeležili nekateri zaposleni iz enot Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizme ter Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto. Udeleženci so bili pri izvedbi delavnic aktivno vključeni v učenje skozi individualno in skupinsko delo ter delo v parih, učili pa so se na temelju izkustvenega učenja in povratnih sporočil, ki so jih sprejemali od svojih kolegov in trenerke med procesom usposabljanja.

Izobraževanje je izvajala naša predavateljica doc. dr. Marija Turnšek Mikačič, registrirana NLP trenerka (licence INLPTA, DVNLP, IANLP) in NLP coach (mednarodni program – International Coach Federation – ICF).

NLP je eden izmed najbolj iskanih modelov celovite komunikacije za doseganje osebne in poslovne odličnosti, kot tudi  učinkovitega učenja in poučenja. Udeleženci NLP, ki so se izobraževali v tem programu,  bodo na podlagi prejetega znanja in preučevanja strokovnega tematskega področja lahko bolj kakovostno in celovito:

-        uporabili učinkovite in hitre načine za podkrepitev in spreminjanje svojih miselnih in vedenjskih vzorcev pri soočanju z različnimi izzivi,

-        dosegali boljše delovne rezultate z zavedanjem in preseganjem svojih dosedanjih sposobnosti,

-        gradili dobre medosebne odnose, ki prinašajo zadovoljstvo in dobro počutje, 

-        vplivali na sebe in druge, tudi tam, kjer je bilo prej videti nemogoče,

-        dosegli jasnost ciljev, večjo samozavest, uspešnost in osebno zadovoljstvo.

Mednarodne INLPTA certifikate sta udeležencem izobraževanja o Nevro Lingvističnem Programiranju podelila NLP trenerka in coach doc. dr. Marija Turnšek Mikačič ter direktor Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma Tone Hrovat, vsem pa je čestital tudi dekan Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto doc. dr. Jože Podgoršek. Verjamemo, da bodo novo pridobljena znanja učiteljev in predavateljev dodatna pot h kakovosti in odličnosti pri delu z mladimi generacijami na vseh izobraževalnih enotah Grma.


Nekaj foto utrinkov (Foto: Slavica Šterk):

 
 
 


Delovni čas študentskega referata v času poletnih počitnic

objavljeno: 16. jul. 2018 04:36 avtor: Meta Vidiček

Obveščamo vas, da bo študentski referat zaprt v času poletnih počitnic, to je od ponedeljka, 23. 7. 2018, do vključno srede, 15. 8. 2018.

Želimo vam prijetne počitnice.

12. mednarodna konferenca Logistika v kmetijstvu

objavljeno: 4. jul. 2018 06:51 avtor: Meta Vidiček

Vabimo vas, da se udeležite 12. mednarodne konference Logistika v kmetijstvu, ki jo organiziramo Občina Sevnica, Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru in Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto.
 
Osrednja tema letošnje konference bo Svetovni izzivi logistike v kmetijstvu.
 
Konferenca bo potekala v četrtek, 8. novembra 2018, na Grmu – Centru biotehnike in turizma, Sevno 13, 8000 Novo mesto, s pričetkom ob 10. uri.
 
Rok za oddajo člankov je 19. oktober 2018, na elektronskem naslovu: andrej.lisec@um.si.
 
Vljudno vabljeni!

1-10 of 182