Dogodki‎ > ‎Strokovni dogodki‎ > ‎

12. mednarodna konferenca Logistika v kmetijstvu, 15. 11. 2018

objavljeno: 9. jul. 2018, 07:16 avtor: meta.vidicek@vsgrm.unm.si   [ posodobljeno 16. nov. 2018, 00:20 ]
Novo mesto, 15. 11. 2018 – Na Grmu Novo mesto - centru biotehnike in turizma je potekala 12. mednarodna konferenca Logistika v kmetijstvu, ki so jo organizirali Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru in Občina Sevnica. Osrednja tematika tradicionalne konference je bila Svetovni izzivi logistike v kmetijstvu, ki utira pot različnim pogledom logistike v povezavi s kmetijstvom. Osrednji predavatelj je predstavil aktualno tematiko z naslovom Digitalizacija v kmetijstvu: Digitalna revolucija v kmetijstvu - Industrija 4.0. Poleg te so na konferenci strokovnjaki in znanstveniki obravnavali še tematiko napredne embalaže za hrano, analizirali lokalno proizvodnjo hrane, krožno gospodarstvo in oskrbovalno verigo hrane. S strani udeležencev so bile velikega zanimanja deležne tudi tematike logistika modernih mest, predelovalna industrija, trajnostni koncept hrane, optimizacija faz pridelave in logistike vina v Sloveniji, možnost dostave lokalno pridelane hrane v lokalno okolje z električnimi in hibridnimi vozili ter kreativne rešitve v logistiki bivanja in oskrbe starejših oseb.

Uvodni govorniki konference so bili direktor Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma Tone Hrovat, prodekanja Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto doc. dr. Lea-Marija Colarič-Jakše, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša, župan občine Sevnica Srečko Ocvirk ter moderator konference izr. prof. dr. Andrej Lisec.

Pri Univerzitetni založbi Univerze v Mariboru je izšla v e-izdaji publikacija z naslovom XII. International Conference on Logistics in Agriculture 2018: Conference Proceedings, kjer so predstavljeni prispevki iz konference, gradivo je dostopno na povezavi: http://press.um.si in http://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/370.

Utrinki s konference:
 
 
   

Ċ
meta.vidicek@vsgrm.unm.si,
14. nov. 2018, 01:43
Comments