Dogodki‎ > ‎Ostali dogodki‎ > ‎

Ob svetovnem dnevu zdravja o lokalni hrani, 7. april 2015

objavljeno: 9. apr. 2015 23:35 avtor: Meta Vidiček   [ posodobil 14. apr. 2016 01:01 VŠ GRM ]
Dne 7. aprila obeležujemo svetovni dan zdravja, ki je bil letos posvečen varni hrani z geslom 'Varna hrana - od kmetije do mize'. Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto je v sodelovanju s Fakulteto za zdravstvene vede iz Novega mesta pripravila strokovno srečanje in predstavitvene stojnice. Na strokovnem srečanju je predaval študentom tudi dekan VŠ Grm Novo mesto dr. Jože Podgoršek na temo Pozitivne in negativne prakse v odnosih v verigi preskrbe s hrano lahko vplivajo na prehransko verigo. O varnosti lokalno pridelane hrane je spregovorila tudi Jana Goršin Fabjan, dr. vet. med., pred. Študenti so pripravili stojnice, na katerih so osveščali o pomenu zdrave, varne hrane, delili zloženke in ponujali izdelke za degustacijo.

Več lahko preberete v članku Dolenjskega lista.