Dogodki‎ > ‎

Ostali dogodki

Utrinki z decembrskega bowlinga 2018

objavljeno: 7. jan. 2019 23:56 avtor: Meta Vidiček   [ posodobljeno 7. jan. 2019 23:59 ]

V torek, 11. 12. 2018, so se med 18. in 20. uro v Hotelu Dolenj'c družili predavatelji, zaposleni, študenti Visoke šole GRM, Fakultete za organizacijske študije in Fakultete za industrijski inženiring. V osrednjem prostoru pritličja hotela se nahaja bowling s 4-imi sodobno opremljenimi in računalniško vodenimi stezami, ki je bil tokrat rezerviran za omenjeno skupino. Prisotni so bili razdeljeni v manjše skupine. Druženje, ki je imelo tudi pridih tekmovalnosti, je potekalo v prijetnem vzdušju. Tako je čas do 20. ure, ki je bil namenjen dogodku, hitro minil.

Foto utrinki:
 

 
 

Sejem Narava - zdravje

objavljeno: 7. dec. 2018 01:07 avtor: Meta Vidiček   [ posodobljeno 10. dec. 2018 00:51 ]

Od 29. novembra do 2. decembra 2018 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 49. sejem ˝Narava – zdravje˝, na katerem je Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto predstavljala študijski program Upravljanje podeželja, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma pa je razstavljal svoje izdelke in prav tako predstavljal študijske programe Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, Srednje šole za gostinstvo in turizem in višje strokovne šole.

Na stojnici se je predstavljal tudi projekt Dobrote s kmetij – mreža lokalnih ponudnikov podeželskih dobrot s svojo virtualno tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov okoliških kmetij, ki ga je Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto uspešno zaključila.

Šolska stojnica je ponujala izdelke, ki so jih učenci pripravili pri praktičnem pouku. Dijaki šole za gostinstvo so spekli hlebčke, žemlje, slanike in sirovke. Slaščice so bile zastopane z mešanim drobnim pecivom. Stojnica je ponujala jogurte različnih okusov, sirotko, kefir, kislo smetano, sir za žar in skuto. V ponudbi so bila tudi različna vina: modra frankinja, bela vina, cviček in penina. Na šolskem posestvu pridelujejo tudi čaje in zelišča, ki ji dijaki sušijo, zato so bili na stojnici predstavljeni tudi različni čaji - ognjičev, konopljin, grmska mešanica in posušena zelišča, prav tako pa tudi jabolčni čips. Sokove je zastopal jabolčni sok. Stojnica je imela vsaki dan tudi izdelek, ki je bil namenjen degustaciji, dogajanje pa so popestrili učenci, oblečeni v dolenjsko narodno nošo. Sama stojnica je imela izgled stare kmečke hiše, pokrite s slamo. Veliko povpraševanje je vzbudil pisan kruh, ki je bil namenjen dekoraciji, kuharska knjiga in recepti.

Šola je lani praznovala 130-letnico delovanja in je močno prepoznana v okolju. Na sejmu Narava in zdravje je bila izvedena še dodatna promocija pridelkov in izdelkov Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma.

Visoko šolo za upravljanje podeželja GRM Novo mesto je na sejmu zavzeto predstavljala študentka 2. letnika Valeria Natja Umek.


Foto (Valeria Natja Umek):

 

    

Promocija jesen-zima 2018-2019

objavljeno: 7. dec. 2018 00:57 avtor: Meta Vidiček

Novembra in decembra 2018 smo se predstavili na:

- Študijski tržnici, ki jo je organiziral Šolski center Novo mesto v Dvorani Leona Štuklja,
- sejem Narava - Zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. 

 

Pričetek študijskega leta 2018/2019

objavljeno: 3. okt. 2018 23:57 avtor: Irena Hrovat

SPREJEM DEKANOV PRI ŽUPANU

V petek, 28.9.2018 je župan Mestne občine Novo mesto, Gregor Macedoni, pred začetkom novega študijskega obdobja sprejel dekanje in dekane novomeških visokošolskih zavodov na Rotovžu, kjer so prisotni izmenjavali ideje, pričakovanja in usmeritve visokošolskih zavodov. Sodelovala je tudi direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič. Vsem študentom so sodelujoči ob koncu zaželeli prijeten in uspešen začetek novega študijskega leta 2018/2019.UVODNI DAN VŠ GRM NOVO MESTO

S prvim oktobrom 2018 se je za vse študente pričelo novo študijsko leto 2018/2019, ki smo ga tudi na Visoki šoli za upravljanje podeželja GRM Novo mesto obeležili z Uvodnim dnevom, ki je potekal na sedežu zavoda. Po uvodnem pozdravu doc. dr. Lee-Marije Colarič-Jakše, prodekanje za znanstveno-raziskovalno delo so študentje prisluhnili gospe Tini Štefanič, univ. dipl. etn. in kult. antr., z Razvojnega centra Novo mesto d.o.o., ki je predstavila področje : »Razvoj našega podeželja s pomočjo EU sredstev ali kako se lahko vključimo tudi študentje?«. Podeželje se v vstopom v EU razvija tudi s pomočjo sredstev različnih EU skladov. Pristop »Od spodaj navzgor« imenovan LEADER/CLLD se realizira preko Lokalnih akcijskih skupin, ki spodbujajo posameznike, občine, ustanove, podjetja, društva in druge zainteresirane na nekem lokalnem območju, da se med seboj povežejo in oblikujejo skupno razvojno vizijo, projektne ideje ter aktivno sodelujejo pri realizaciji. Predstavljene so bile tudi dobre prakse iz območja LAS Dolenjska in Bela krajina ter možnosti aktivne vključitve študentov v izvajanje pristopa CLLD. Dodatne informacije o aktualnih aktivnostih LAS Dolenjska in Bela krajina si lahko preberete na spletni strani: http://las-dbk.si/

Po predstavitvi so bili študentje seznanjeni z novostmi na visokošolskem zavodu, s predmetnikom in študijskim koledarjem za leto 2018/2019, delovanjem študentskega sveta, možnostmi projektnega sodelovanja, s programom Erasmus+ in aktualnim razpisom programa Erasmus.

Študenta Urša Kutnar in Klemen Barbo sta imela predstavitev izvedenega projekta "Kreativne rešitve bivanja in oskrbe starejših oseb" (Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2017 – 2018), študentka Katja Keržič pa je na koncu predstavila še svojo izkušnjo na izmenjavi na Kitajskem.

  
       
   
  

Študentsko športno druženje 2018

objavljeno: 31. maj 2018 05:36 avtor: Meta Vidiček

Tudi letos so se študenti VŠ GRM, FIŠ, FOŠ in FINI družili na tradicionalnem študentskem športnem pikniku, ki je potekalo na Kmetiji Kastelic. 

Utrinki s piknika:
 
 


Prva - slovesna podelitev diplom s strokovnim omizjem

objavljeno: 30. jan. 2018 00:28 avtor: Simon Janša   [ posodobil 8. jan. 2019 05:47 Meta Vidiček ]

Spoštovani,

utrinke s Prve slovesne podelitve diplom si lahko ogledate: tukaj
 
Promocijski film prve slovesne podelitve VŠ GRM Novo mesto >> 

Prvi zagovori diplom

objavljeno: 23. nov. 2016 23:47 avtor: Simon Janša   [ posodobljeno 24. nov. 2016 00:10 ]

Bil je četrtek, 17.11.2016, za mnoge povsem navaden dan, za druge spet zelo poseben. Ravno tak je bil tudi za našo šolo, kajti težko smo dočakali zagovore prvih diplom in pridobili prve diplomante. Vsem trem iskrene čestitke.


5. novomeške študentske športne igre

objavljeno: 16. jun. 2016 03:33 avtor: Meta Vidiček   [ posodobljeno 16. jun. 2016 03:33 ]

V pete, 27. 5. 2016, smo se v novomeškem športnem parku Loka v športnem duhu družili študentje in zaposleni s štirih novomeških visokošolskih zavodov - Fakultete za informacijske študije v Novem mestu, Fakultete za organizacijske študije, Fakultete za industrijski inženiring in Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto.

Foto utrinki (Arhiv FOŠ in FINI):
 
 
 Srečanje z gospodarstveniki v Ribnici

objavljeno: 2. maj 2016 23:22 avtor: Meta Vidiček

Dne 21. 4. 2016 se je dekan dr. Jože Podgoršek na povabilo župana Občine Ribnica gospoda Jožeta Levsteka z ostalimi dekani visokošolskih zavodov UNM udeležil srečanja z gospodarstveniki regije.

Foto utrinki (arhiv Občina Ribnica):
  
 
 


Promocije december 2015 in januar 2016

objavljeno: 13. jan. 2016 23:48 avtor: Meta Vidiček   [ posodobil 14. apr. 2016 00:08 VŠ GRM ]

Januarja 2016 smo imeli promocije:
- Šolski center Novo mesto,
- Šolski center Kranj,
- Biotehniški izobraževalni center Ljubljana,
- Šolski center Krško - Sevnica,
- Gimnazija Kočevje,
- Gimnazija Novo mesto,
- Informativa 2016.

 


1-10 of 28